Termékeink » Az 5.21 verzió újdonságai

A Nuance TALKS&ZOOMS 5.21-es verzió újdonságai

Az új verzió főbb újdonságai: új Vocalizer hangok, valamint új készülékek, az új webböngésző és a Symbian^3 operációs rendszer jobb támogatása. A frissítés mindazok számára ingyenes, akik TALKS&ZOOMS programjukat 2007. november 13-át követően vásárolták.

Az újonnan támogatott telefonok listája:

  • Nokia C5-00 5MP
  • Nokia C5-03
  • Nokia C6-01
  • Nokia E6-00
  • Nokia E7-00
  • Nokia X5-01
  • Nokia X7-00

Az 5.21-es verzió főbb újdonságai:

Új Vocalizer hangok

A letölthető programcsomagban megtalálható a Vocalizer Eszter hang új, 5.42.1-es verziója. Ha más nyelvek Vocalizer hangjai is telepítve vannak telefonján, az új változatú hangok telepítése előtt az összes korábbi változat eltávolítása szükséges. Abban az esetben, ha csak a magyar hangot használja, egyszerűen frissítenie kell a korábbi változatot a jelenlegire.

Ez a változat főként hibajavításokat tartalmaz. Az idegen nyelvű szövegek kényelmes felolvastathatósága érdekében egy külön csomagot is közreadunk, melyben megtalálja a gyakoribb nyelvekhez tartozó hangkaraktereket (Brit Angol, amerikai Angol, Német, Francia, Olasz és Spanyol).

Hangkarakterek letöltése

Az új webböngésző támogatása

Néhány telefontípushoz (E52, E72, C5-00 és E5-00) ez év júniusában megjelent egy szoftverfrissítés, amely a webböngészőnek az új, 7.3-as változatát tartalmazza. Mostantól az új böngésző is használható a TALKS&ZOOMS programmal. Ugyancsak használható a 2011. júniusi szoftverfrissítés részét képező levelezőprogram is.

Internet-rádió

A TALKS&ZOOMS jobban együttműködik az Internet rádió alkalmazással. Többek között az Internet Rádióban felolvasásra kerül az éppen játszott állomás neve és alapvető adatai.

A Symbian^3 operációs rendszer jobb támogatása

Telefonhívás közben is működik a felolvasás. Ennek eredményeként például beérkező hívás esetén a TALKS + hangerőszabályzó fel paranccsal elnémítható a csengetés, s a program felolvassa a hívó nevét vagy telefonszámát.

Néhány új elem is olvasható a kezdőképernyőn, például a profil neve, Widget katalógus.

Symbian^3 rendszeren immár támogatott a szövegbevitel a dátum és idő mezőkben.

Az érintőképernyős telefonoknál a többujjas gesztusokat már nem blokkolja a TALKS, így használhatóak ezek is.

Egyszerűsödött a TALKS parancsok kiadása: mostantól a TALKS billentyűt nyomva tartva lenyomhat többször egymás után egy számbillentyűt, s a TALKS billentyűt elég akkor felengednie, amikor az új értéket megfelelőnek találja. Ha például halkítani kíván a beszéd hangerején, tartsa lenyomva a TALKS billentyűt, nyomogassa addig az ötös billentyűt, míg el nem éri a kívánt hangerőt, majd engedje fel a TALKS billentyűt.

Nuance TALKS™ v5.21 letöltése

 

Nyomtatás gomb Nyomtat