OEP Egyedi támogatás

Tájékoztató támogatott eszközvásárlási lehetőségről

Tisztelt érdeklődő!

Amennyiben az alapítvány által működtetett rendszeres adományozási pályázat nem terjed ki az Ön által keresett segédeszközre, vagy nincs módja megvárni a következő ingyenes hozzáférési lehetőséget, akkor felhívjuk a figyelmét arra, hogy a forgalmazott termékek egy csoportját az önköltségi- és listaár mellett egy új módon is megvásárolhatja. A termékek ezen csoportjába jelenleg a RUBY, RUBY XL HD és Ruby 7 HD digitális kézinagyító készülékek tartoznak.

A fent nevezett segédeszközök megvásárolhatók vény és orvosi javaslat, ártámogatás nélkül személyesen alapítványunknál (1145 Budapest, Bácskai utca 29/b.) vagy utánvéttel történő kiszállítással, illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének segédeszköz boltjában (1146 Budapest, Hermina út 47.). Az egyes megvásárlási konstrukciók részletes ismertetését a termékeink oldalunkon olvashatja el!

A Ruby digitális kézinagyító termékcsalád tagjai a társadalombiztosítás által normatív módon még nem támogatott segédeszközök, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanakkor egyedi méltányossági kérelem alapján dönthet az ártámogatásuk mértékéről. Amennyiben egyedi méltányosságon alapuló támogatást kíván igénybe venni, kérvényt kell benyújtani az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Az egyedi támogatással kapcsolatos információkról tájékoztató aloldalunkon olvashat. (A támogatás nem automatikus, az OEP döntésének és a rendelkezésére álló keretnek a függvénye.)

Az OEP a méltányossági kérelmet 21 napon belül bírálja el, és döntéséről határozatban értesíti a kérelmezőt levelezési címén. Az egyedi méltányossági kérelem jóváhagyása esetén, az egyik vényt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bélyegzővel látja el. Ez a vény azonnal beváltható, a határozatban jóváhagyott beváltási helyen.

Információt, kitöltési segítséget az alábbi elérhetőségeken kaphat:

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány (INFOALAP)

Iroda címe: 1145 Budapest, Bácskai u. 29/b.

Telefon: +36-1-273-3181

Mobil:+36-20-4-255-224

E-mail: ertekesites@infoalap.hu

Weboldal: www.infoalap.hu

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ)

Cím: 1146 Budapest, Hermina út 47.

Telefon: +36-1-384-8440/117 mellék

E-mail: szolgaltatas@mvgyosz.hu

Weboldal: www.mvgyosz.hu

Nyomtatás gomb Nyomtat