Közhasznú tevékenységeink » Korábbi projektjeink » Látótér program

Alapítványunk részvétele a Látótér programban

HEFOP logoLátássérültek OKJ-s nonprofit manager képzése (HEFOP 2.3.1-051.-10-0030-2.0)

Az MVGYOSZ székházában és szervezésében egy HEFOP pályázat keretében 36 látássérült hallgatóval indult nonprofit manager képzés 2006 októberében. A 840 órás OKJ-s szakmai képzés előtt 2006 októbere és 2007 januárja között egy 120 órás informatikai képzésre került sor alapítványunk szervezésében.

Munkatársaink szeptember 10-én a balatonboglári gólyatáborban felmérték a képzésben résztvevő 36 hallgató informatikai ismereteit. A tábor jóhangulatú csapatépítő programjai között egy rövid tesztet töltöttek ki a résztvevők, utána pedig a gyakorlatban bizonyíthatták be számítógépes jártasságukat, Word, Excel, Internet, valamint JAWS és MAGic felhasználói ismereteiket. Az így kapott információk alapján az alapítvány munkatársai négy csoportba osztották a résztvevőket, úgy mint:
vakok és aliglátók haladó,
vakok és aliglátók kezdő,
gyengénlátók haladó,
gyengénlátók kezdő csoportja.
A résztvevők közül 16 főnek a tanfolyam kezdete előtt egy egyhetes billentyűzet-használati kurzust szerveztünk.

Az informatikai képzés október16-án indult heti 15 órában kis létszámú csoportokban. A képzés 4 modulból állt: Windows alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és internetes ismeretek. Az alapítványunk által összeállított tananyagot minden résztvevő kézhez kapta a kívánt formátumban, digitálisan vagy a megfelelő betűméretű síknyomtatásban.

A hallgatók minden modul után részvizsgát tettek, majd a tanfolyam befejezésével, ez év januárjában záróvizsgára került sor. A legfelkészültebbek alapítványunk támogatásával négy-modulos ECDL Start vizsgát tettek. A vizsga összesen10 hallgatónak sikerült, közülük néhányan a közeljövőben a 7 modulos teljes ECDL vizsgával is megpróbálkoznak.

 

Nyomtatás gomb Nyomtat