Közhasznú tevékenységeink » Korábbi projektjeink » IT Klub

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány 2008 őszétől újabb szolgáltatással bővítette tevékenységei körét

A Fővárosi Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságától pályázati úton elnyert 100.000 Ft, majd a következő évben további 200.000 Ft megteremtette a havonkénti informatikai ismeretterjesztő előadások lehetőségét. Az IT Klub célja megismertetni a vak és a gyengénlátó embereket a számítástechnika újabb és újabb vívmányaival.

Az ismeretterjesztő előadásokon neves, a szakterülethez jól értő munkatársak beszéltek pl. a speciális vakügyi szoftverekről: a JAWS képernyőolvasó, a MAGic és a Zoomtext képernyőnagyító programokról vagy a vakbarát játékprogramokról. Később külsős előadók is bekapcsolódtak, így kerültek napirendre a Talks&Zooms, a MOST mobiltelefonokat megbeszéltető programok, legutóbb három slágertéma is szerepelt a palettán: a NASA űrtáborban való részvétel lehetősége (dr. Bacsárdi László, a Magyar Asztronautikai Társaság főtitkára), a Bionikus szemüveg (dr. Karacs Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense), és a retinaimplantátumok világa (dr. Kusnyerik Ákos, SOTE), továbbá a DAISY könyvekről és technológiáról tartott sikeres előadást Fehér István, az alapítvány munkatársa.

Az előadásokon való részvétel ingyenes volt. A hallgatóság az előadások után a gyakorlatban is kipróbálhatta az eszközöket és a programokat. A hallgatóság az előadóktól kötetlenül kérdezhetett, elmondhatta javaslatait is. Több ismeretterjesztő előadáson nyereményben és ajándékban részesültek a résztvevők.

 

Nyomtatás gomb Nyomtat