Termékeink » JAWS for Windows » Rendszerkövetelmények

A JAWS for Windows program használatához a következőkre van szükség:


  • A JAWS programjaihoz és beállítási fájljaihoz legalább 350 MB lemezterületre van szükség. Az operációs rendszer, az egyéb programok és dokumentumok további lemezterületet igényelnek.
  • Grafikus kártya legalább 800 x 600 felbontással, 16 bites színkezeléssel (ajánlott az 1024 x 768 felbontás és a 32 bites színkezelés).
  • Ha a Profivox vagy a JAWS részét képező Eloquence beszédszintetizátort szeretné használni, egy, a használt Windows operációs rendszerrel kompatibilis hangkártyára is szükség van. Ha ezeket a beszédszintetizátorokat nem kívánja használni, a JAWS programmal kompatibilis beszédszintetizátor-szoftvert, illetve -hardvert vagy egy frissíthető Braille-kijelzőt kell beszereznie.

Megjegyzés: Ha nincs hangkártyája, a telepítés közben sem lesz beszédszolgáltatás, ha azonban rendelkezik a Freedom Scientific Focus vagy Pac Mate hordozható Braille kijelzőjével, a telepítés a Braille kijelző segítségével elvégezhető.

A JAWS működéséhez a Windows különböző operációs rendszerein a JAWS eltérő licence szükséges. A JAWS licence vagy Professional, vagy Standard lehet.

  • A JAWS for Windows 32 bites Professional változata a következő 32 bites operációs rendszerek esetén használható: Windows 7, Windows Vista, Windows XP Professional, Windows XP Home, Windows XP Media Center Edition, Windows 2008 Server és Windows 2003 Server operációs rendszerek összes 32 bites verziója
  • A JAWS for Windows 32 bites Standard változata a Windows 7 Home Premium, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic és a Windows XP Home 32 bites verziója esetén használható.
Nyomtatás gomb Nyomtat