Termékeink » JAWS for Windows

JAWS for Windows 17.0 képernyőolvasó szoftver

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a billentyűleütések és a képernyőn látható üzenetek felolvasásával lehetővé teszi a számítógép használatát a látássérült emberek számára. A program kiemelten támogatja a Windows operációs rendszer, a Microsoft Office irodai programcsomag, az Internet Explorer böngésző, és sok más népszerű program használatát.

A 17.0 verzió legfontosabb újdonságai a Windows 10 operációs rendszer, valamint a Microsoft Office 2016 irodai programcsomag támogatása. A JAWS for Windows magyar változata a Profivox beszédszintetizátor mellett tartalmazza a Vocalizer Direct Eszter Compact és a Vocalizer Expressive Mariska Premium hangot, továbbá az optikai karakterfelismeréshez szükséges Omnipage OCR szolgáltatást. Több idegen nyelvű hangkarakter és a magyar hang jobb minőségű változata letölthető a FreedomScientific weboldaláról.

A program optimálisan támogatja az alapítvány által forgalmazott Focus Blue Braille-kijelző termékcsalád használatát.

Néhány további újdonság a honosított JAWS 17.0 képernyőolvasó szoftver funkciói közül:

 - Az érintőképernyőn alapuló használati mód továbbfejlesztett támogatása,

- Komplex weboldalak és webalkalmazások támogatása intelligens navigációval,

- Még jobban testre szabható internet böngészés a beállítási lehetőségek bővülésével,

- A Chrome webböngésző hivatalos támogatása,

- a MathML matematikai leíró nyelv támogatása,

- A HTML támogatással rendelkező megújult FSReader 3.1: a Freedom Scientific DAISY (Digital Accessible Information System) könyvolvasójának, az FSReadernek az új verziója a JAWS 17 telepítőcsomagjának része. Az FSReader ezen verziójában a könyv szövegtartalma már HTML formátumú, ami azt jelenti, hogy a bejárásához ugyanazok a módszerek használhatók, mint a weblapok navigálásához. Használhatók például az olyan navigációt gyorsító billentyűk, mint a H a címekre ugráshoz, vagy a P a bekezdésenkénti léptetéshez.

-  Beállítások konfigurálása konkrét webhelyhez a Beállítási központban: a JAWS 17 verziótól kezdve a beállítások módosítását külön konkrét webhelyi tartományra is lehet alkalmazni.

- Tartomány vonatkozású szkriptek létrehozása weblapokhoz és webes alkalmazásokhoz. Mivel az egyes webes alkalmazások saját egyedi megoldásokat is tartalmazhatnak, a webböngésző JAWS szkriptjei túl általánosak ahhoz, hogy használni lehessen konkrét weblapokhoz. A JAWS 17 kibővíti a szkripthasználat lehetőségeit, lehetővé téve olyan szkriptek készítését, amelyek csak egy bizonyos webhely elérésekor töltődnek be, így az adott webhely vagy alkalmazás használatát az igényeihez alakíthatja. Például a www.microsoft.com tartományhoz készült szkriptek csak akkor töltődnek be, ha a Microsoft webhelyének valamelyik oldala lett megnyitva.

- A JAWS 16-os verziójától kezdve többnyelvű beszédszintetizátor használatakor egyetlen profil már több nyelv beállításait is tartalmazhatja, lehetővé téve egyetlen olyan feladatközpontú profil használatát, amelyre nyelvtől függetlenül átválthat. Például, ha valaki angolul, spanyolul és franciául beszél, az ellenőrző olvasáshoz létrehozhat egyetlen "korrektúra" profilt.

- Újdonság a licencelésben, hogy ezentúl JAWS Home Edition és JAWS Professional licenc közül választhat a felhasználó. A Home Edition a szabványos otthoni használatra szóló licenc, mely egyetlen végfelhasználó nem üzleti célú használatára korlátozott, a professional ezzel szemben cégek, intézmények számára kínált licenc.

- Harmadik féltől származó Braille-kijelzők Driverének frissítése: A JAWS 17 telepítésekor ezek a driverek is automatikusan feltelepednek a számítógépre és elérhetővé válnak a JAWS programban található Beszéd és Braille eszközök menüpont kiválasztásával.

A JAWS for Windows program beszerzésével kapcsolatban kérjük, keresse értékesítési munkatársunkat munkaidőben a +36 (1) 273-3181-es telefonszámon vagy e-mailben az ertekesites@infoalap.hucímen.

A szoftver bemutató változata letölthető az alapítvány honlapjának alábbi menüpontjai alól:

JAWS 17.0.2729 32 bites változat

JAWS 17.0.2729 64 bites változat

Amennyiben a program használatával kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük, keresse fel az alapítvány ügyfélszolgálatát, ahol látássérült munkatársunk készséggel áll rendelkezésére; telefonon a +36 (1) 273-3188-as vagy a +36 (70) 295-9288-as számon, e-mailen a helpdesk@infoalap.hu címen, illetve személyesen kedden és csütörtökön 9-17 óráig az alapítvány irodájában (cím: 1145 Budapest, Bácskai u. 29/b).

Lehetősége van kérdéseit más felhasználóknak is feltenni, vagy megvitatni a szoftver használata során szerzett tapasztalatait a JAWS for Windows magyar levelezőlistáján. További információkért kérjük, keresse fel a lista weboldalát.

 


Nyomtatás gomb Nyomtat