Termékeink » JAWS for Windows

JAWS for Windows 15.0 képernyőolvasó szoftver

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a billentyűleütések és a képernyőn látható üzenetek felolvasásával lehetővé teszi a számítógép használatát a látássérült emberek számára. A program kiemelten támogatja a Windows operációs rendszer, a Microsoft Office irodai programcsomag, az Internet Explorer böngésző, és sok más népszerű program használatát.

A 15.0 verzió legfontosabb újdonságai a Windows 8 és 8.1 operációs rendszerek támogatása, valamint a Nuance Vocalizer beszédhangok használata. A JAWS for Windows magyar változata a Profivox beszédszintetizátor mellett tartalmazza a Vocalizer Direct Eszter Compact és Vocalizer Expressive Mariska Premium hangot, továbbá az optikai karakterfelismeréshez szükséges Omnipage OCR szolgáltatást. Több idegen nyelvű hangkarakter, és a magyar hang jobb minőségű változata letölthető a Freedom Scientific Vocalizer Voices weboldaláról.

A program optimálisan támogatja az alapítvány által forgalmazott Focus Blue Braille-kijelző termékcsalád használatát.

Néhány további újdonság a honosított JAWS 15.0 képernyőolvasó szoftver funkciói közül:
- A Windows 8.1 operációs rendszer és a Microsoft Office 2013 irodai programcsomag javított, kiterjesztett támogatása,

- Új, 3.0 verziójú, HTML támogatással bíró FSReader DAISY lejátszó szoftver,

 - Az érintőképernyőn alapuló használati mód támogatásának bevezetése,

- továbbfejlesztett Braille-megjelenítés, a magyar pontírásrendszer új szabványának támogatására,

- Braille-gépírás, kompatibilis Braille-kijelző eszközökön az Irodalmi pontírás bevitelének támogatására

- Chrome WEB-böngésző jobb támogatása, valamint

- a Skype VoIP szoftver gyári támogatása.

A JAWS for Windows program beszerzésével kapcsolatban kérjük, keresse értékesítési munkatársunkat munkaidőben a +36 (1) 273-3181-es telefonszámon vagy e-mailben az ertekesites@infoalap.hu címen.

A szoftver bemutató-változata letölthető az alapítvány honlapjának alábbi menüpontjai alól:

JAWS 15.0.12085 32 bites változat

JAWS 15.0.12085 64 bites változat

Amennyiben a program használatával kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük, keresse fel az alapítvány ügyfélszolgálatát, ahol látássérült munkatársunk készséggel áll rendelkezésére; telefonon a +36 (1) 273-3188-as vagy a +36 (70) 295-9288-as számon, e-mailen a helpdesk@infoalap.hu címen, illetve személyesen kedden és csütörtökön 9-17 óráig az alapítvány irodájában (cím: 1145 Budapest, Bácskai u. 29/b).

Lehetősége van kérdéseit más felhasználóknak is feltenni, vagy megvitatni a szoftver használata során szerzett tapasztalatait a JAWS for Windows magyar levelezőlistáján. További információkért kérjük, keresse fel a lista weboldalát.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Nyomtatás gomb Nyomtat