Közhasznú tevékenységeink » → Infoalap Reader

 

Az Infoalap Reader 1.0 szkennelő és optikai karakterfelismerő program

A látássérült embereknek hatalmas segítséget nyújtanak az egyes optikai karakterfelismerő szoftverek. Az önálló életvitel egyik fontos eszközévé váltak ezek a programok, többségükért azonban fizetni kell, amelyet nem minden vak és gyengénlátó ember engedhet meg magának. Alapítványunk erre a problémára reagálva készítette el az Infoalap Reader elnevezésű, ingyenes optikai karakterfelismerő programot.

Az Infoalap Reader 1.0 program felülete egyszerű és felhasználóbarát. Egy lapolvasó segítségével, a programmal be lehet olvastatni a nyomtatott szöveget tartalmazó papír alapú dokumentumokat. A beolvastatás automatizálható, így a több oldalas dokumentumok feldolgozása rövidebb ideig tart. Továbbá a képfájlokból történő szövegfelismertetésre is lehetőséget biztosít a program, támogatja a legnépszerűbb képfájl formátumok és a PDF dokumentumok feldolgozását.

Az Infoalap Reader 1.0 program ingyenesen tölthető le honlapunk letöltések oldaláról vagy az alábbi közvetlen hivatkozásokról.

Infoalap Reader 1.0 32 bites változat letöltése

Infoalap Reader 1.0 64 bites változat letöltése

Mivel az Infoalap Reader 1.0 több olyan - független fejlesztő forrástól származó - összetevőre épül, amelyek működésére csak közvetett hatásunk van, ezért köszönjük, ha megosztják velünk a használat során szerzett tapasztalataikat és visszajelzéseikkel segítik programunk további fejlődését. Számítunk építő észrevételeikre.

A programról további információk kérhetőek Molnár Ákostól az alapítvány ügyfélszolgálatán a helpdesk@infoalap.hu email címen, illetve a +36-1-273-3188-as vagy a +36-70-295-9288-as telefonszámon.

A szoftverfejlesztés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg.

Nyomtatás gomb Nyomtat