Közhasznú tevékenységeink » Tanfolyamok » FAT által akkreditált képzések

FAT által akkreditált tanfolyami szolgáltatások az „Informatika a látássérültekért” Alapítványnál 

Alapítványunk két, a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) által akkreditált informatikai képzéssel is rendelkezik. Egyrészt egy napos, akkreditált alapozó képzést nyújtunk az érdeklődő intézmények, szervezetek részére a látássérült emberek által használat informatikai eszközökről, másrészt tanúsítványt adó 120 órás informatikai alapképzést tudunk nyújtani látássérült magánszemélyek részére.

Az első képzési szolgáltatást intézményi vásárlóinknak, például iskoláknak, könyvtáraknak, önkormányzatoknak, cégeknek ajánljuk, ahol a látássérült ügyfelek, tanulók, dolgozók számára vásárolt speciális informatikai eszközökkel szeretnének alaposabban is megismerkedni, hogy megfelelően tudják segíteni az intézményhez forduló, illetve ott tanuló vagy dolgozó látássérült embereket. Az egy napos, 8 tanórás képzés kihelyezett helyszínen is megtartható, és a látássérült emberek informatikai eszközeivel kapcsolatos alapvető információkat nyújtja. Így például könyvtárak, iskolák, önkormányzatok látó munkatársai is megismerkedhetnek a látássérült ügyfelek igényeivel, az általuk használt szoftver és hardver eszközök sajátosságaival. A képzés pontos címe: „Bevezetés a látássérült személyek info-kommunikációs technológiáiba a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének biztosításához”. (Programakkreditációs lajstromszáma: PL-6275)

A második képzési programot azoknak az oktatási központoknak ajánljuk, akik a saját képzési programjukat informatikai képzéssel is szeretnék kiegészíteni – sok EU-s képzési program esetében ez ma már kötelező. A látássérült embereknek szóló 120 órás, informatikai alapképzésünk tematikája megfelel az ECDL-vizsgák, és így a vonatkozó EU-s pályázati előírások követelményeinek. A tanfolyam megtartását saját oktatóinkkal vállaljuk, és ahhoz rendelkezésre áll a szükséges képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverekkel megfelelően felszerelt tantermünk is. A képzés pontos címe: „Informatikai alapképzés látássérült személyek részére”. (Programakkreditációs lajstromszáma: PL-6274)

Nyomtatás gomb Nyomtat