Aktuális híreink

Közlemény

2018. 07. 09.

Az alapítvány személyes ügyfélszolgálata 2018. július 12.-én csütörtökön és 13.-án pénteken zárva tart. E-mailben és telefonon ezeken a napokon is állunk ügyfeleink rendelkezésére.
Július 17.-étől, keddtől ismét várjuk ügyfeleinket személyesen is a meghirdetett ügyfélszolgálati időpontokban.
Informatika a Látássérültekért Alapítvány

részletek


Egyesült erővel a digitális akadálymentesítés ügyéért

2018. 07. 05.

Az alábbiakban olvashatják a hazánkban legnépszerűbb képernyőolvasó- és nagyító programok, a JAWS for Windows és a MAGic gyártójának, a VFO Group tagjaként működő The Paciello Groupnak a közleményét egy újabb jelentős lépésről, amelynek köszönhetően minden eddiginél nagyobb lendülettel fognak fejlődni a fogyatékkal élő embereket segítő támogató technikák a digitális akadálymentesítés területén.

részletek


Lapról hangra cikkajánló 2018. július 5.

2018. 07. 05.

Túl az ellentéteken? – A nehezen járható középút

Lépten-nyomon azt halljuk, hogy a politikai ellentétekkel átitatott hétköznapokban nem vagyunk hajlandóak a másik véleményének meghallgatására, a mindenki számára elfogadható középút keresésére. A cikkíró felvázolja a mai közgondolkodásban leginkább meglévő ellentéteket, hozzáfűzi saját, sokszor korántsem egyértelmű véleményét. Ahogyan az írás vége felé közeledünk, egyre jobban kételkedünk a műfaj tekintetében. Mi is ez az eszmefuttatás? Egy okos áttekintés a ma, Magyarországon uralkodó gondolatbeli sokféleségről? Vagy inkább egy olyan írás, ahol a szerzőt is megtévesztette a sok, jártasságot sugalló szakkifejezés, de ő is bizonytalan, hogy mit is szeretne körülírni, és hogyan kapcsolódik egyik gondolata a másikhoz? Vagy esetleg egy politikai elemzés paródiájával állunk szemben? Mindenki döntse el maga!

részletek


Köszöntő

Üdvözöljük az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány honlapján!

A látássérült embereknek nap mint nap kell megküzdeniük olyan akadályokkal, amelyek látó embertársaik számára észrevétlenek, nem jelentenek problémát. Ahhoz, hogy munkát vállalhassanak, és hozzáférhessenek azokhoz az információkhoz, amelyek a látók számára rendelkezésre állnak, segítségre, speciális eszközökre van szükségük. Ebben szeretne segíteni nekik alapítványunk és ehhez kérünk támogatást.

Alapítványunk informatikai eszközök adományozásával és ezek vásárlásának támogatásával kívánja elősegíteni a vak, az aliglátó és a gyengénlátó emberek tanulását, munkához jutását, kultúrálódását, szabadidejük színvonalasabb eltöltését. Ezek használatával valóban láthatóvá válik a világ számukra.

Nemcsak pénzbeni adományokat, hanem számítógépek, perifériáik, és alapvető fontosságú kezelőszoftverek felajánlását is nagyon szívesen fogadjuk és előre is köszönjük! Támogatóink adatai felkerülnek ide, és részükre adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki.

Szuhaj Mihály
a kuratórium elnöke

Alapítványunk országos működési területű közhasznú szervezet, melynek

 • alapítója: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége
 • bírósági nyilvántartási száma: 7774
 • számlaszáma: OTP 11714006-20403625
 • adószáma: 18171776 - 2 - 42

Elérhetőségeink:

 • Postacím: 1580 Budapest, Pf. 35.
 • Iroda címe: 1145 Budapest, Bácskai utca 29/b. Hangostérkép Térkép
 • E-mail: info@infoalap.hu
 • Informatikai ügyfélszolgálat: (1) 273-3188, (70) 295-9288
 • Iroda telefonszáma: (1) 273-3180, (20)425-5224
 • Fax: (1) 273-3189
 • Informatikai ügyfélszolgálat személyesen: kedden és csütörtökön az alapítvány 1145 Budapest, Bácskai u. 29/B. szám alatti irodájában

 

 

Nyomtatás gomb Nyomtat