Termékeink » JAWS for Windows » Licensz fajták » Hardverkulcsos hitelesítés

A hardverkulcsos hitelesítési módszer

A hardverkulcs egy USB portra csatlakoztatható hardver eszköz, ami külsőleg egy pen-drive-ra hasonlít, és azokat az információkat tárolja, amelyek a JAWS vagy MAGic programok hitelesítéséhez szükségesek. Ilyen információk például a program neve, sorozatszáma, hogy Standard vagy Professional változat, az engedélyezett nyelvek, a frissítési lehetőségek száma, vagy MAGic esetében a beszédszolgáltatás engedélyezése.

A hardverkulcs használható két program, egy JAWS és egy MAGic hitelesítésére is egyszerre, tehát ha egy felhasználónak szüksége van mindkét termékre, nem kell két hardverkulccsal rendelkeznie.

A hardverkulcs illesztőprogramját mind a JAWS, mind pedig a MAGic program tartalmazza. E két program közül bármelyiket telepítjük, a hardverkulcs meghajtóprogramja is települ a számítógépre, de külön is letölthető a Freedom Scientific weboldaláról. Fontos, hogy először a meghajtóprogram telepítését kell elvégezni (a JAWS vagy MAGic telepítésekor ez automatikusan megtörténik), majd utána csatlakoztatni a hardverkulcsot a számítógéphez.

A telepítést követően először mindig a hardverkulcsot kell elsőként csatlakoztatni, majd utána elindítani a JAWS vagy MAGic programot, illetve érdemes a hardverkulcsot már a számítógép elindítása előtt csatlakoztatni. A program addig működik, amíg a hardverkulcs csatlakoztatva van a számítógéphez, ha eltávolítjuk, a program demo módban működik tovább. A csatlakoztatás sikerességéről a JAWS vagy MAGic Névjegy párbeszédpanelén győződhetünk meg.

A hardverkulcs adatainak frissítésére a hitelesítéskezelő program segítségével van mód.

Figyelem! A JAWS és MAGic programok működés közben rendszeresen ellenőrzik, hogy a hardverkulcs csatlakoztatva van-e a számítógéphez. Ez bizonyos hangkártyák esetén megzavarhatja a Profivox beszédszintetizátor működését, és a hang akadozni kezdhet. Ez a hibajelenség főleg az alaplapra integrált hangkártyák esetén jelentkezhet, és a későbbi verziókban már nem jelentkezik majd. Addig is javasoljuk, hogy
- az ILM-es hitelesítési módszert válassza, aminél ez a probléma nem fordulhat elő,
- a hardverkulcs megvásárlása előtt tegyen egy próbát az alapítványunk által biztosított próba-hardverkulccsal. Ehhez a számítógépét el kell hoznia irodánkba, kérjük, hogy ezügyben egyeztessen időpontot ügyfélszolgálatos munkatársunkkal!

Nyomtatás gomb Nyomtat