Aktuális híreink

Lapról hangra cikkajánló 2018. február 6.

2018. 02. 06.

A holokauszt emlékezete a családban

A holokauszt túlélői évtizedekig nem beszéltek a haláltáborokban megélt borzalmakról. Ennek egyik oka az lehetett, hogy meg akarták kímélni gyermekeiket annak az iszonyatnak a tudásától, amire szava sincs az embernek. A kibeszéletlen tragédiák azonban beleivódtak a családokba. Generációk múlva visszatértek, gondoljunk csak a cikkben említett kislányra, akinek Hitlerről voltak visszatérő rémálmai anélkül, hogy tudta volna, mi játszódott le a családjában. Ez a cikk nemcsak arra mutat fel példákat, hogyan viszonyulnak a holokausztot túlélő családok harmadik, negyedik generációi a múltjukhoz, hanem azt is érzékelteti, hogy a közvetlen érintettségnek megfelelően hogyan változik az egyes generációk viszonya a történtekhez. Végül arról is olvashatunk, hogyan él szétválaszthatatlanul a mai magyar-zsidó családokban magyarságuk és zsidóságuk, hogyan olvadnak össze a magyar és a zsidó hagyományok a család életét gazdagítva.

részletek


Karbantartási munkálatok a Lapról hangra oldalon

2018. 01. 22.

Értesítjük Lapról hangra olvasóinkat, hogy Lapról hangra portálunk január 25.-én 11:00 órától 1-2 órán keresztül hálózatfejlesztési és karbantartási munkák miatt nem lesz elérhető.

Megértésüket köszönjük.<

részletek


Lapról hangra cikkajánló 2018. január 16.

2018. 01. 16.

Csodabogyóval koronázott cseppkőkincsek

Ha úgy érzi, hogy szeretne valami nagyon különlegeset átélni, belefeledkezni a természeti szépségekbe, vagy akár a szó szoros értelmében letenné gondjait, amelyeket egy kő testesítene meg, akkor irány a barlangtúra! Mielőtt nekiindulna a földtani utazásnak, a megkövült bogyók, a valaha élt teknősök felfedezésének, feltétlenül hallgassa meg ezt a cikket. Nem árt picit tájékozódni, milyen utat kell ahhoz bejárnia, hogy – hacsak szimbolikusan is – megszabadulhasson gondjaitól. Kalandtúrára, azaz barlangtúrára fel, irány a Balaton, no és a Lapról hangra cikkállománya!

részletek


Köszöntő

Üdvözöljük az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány honlapján!

A látássérült embereknek nap mint nap kell megküzdeniük olyan akadályokkal, amelyek látó embertársaik számára észrevétlenek, nem jelentenek problémát. Ahhoz, hogy munkát vállalhassanak, és hozzáférhessenek azokhoz az információkhoz, amelyek a látók számára rendelkezésre állnak, segítségre, speciális eszközökre van szükségük. Ebben szeretne segíteni nekik alapítványunk és ehhez kérünk támogatást.

Alapítványunk informatikai eszközök adományozásával és ezek vásárlásának támogatásával kívánja elősegíteni a vak, az aliglátó és a gyengénlátó emberek tanulását, munkához jutását, kultúrálódását, szabadidejük színvonalasabb eltöltését. Ezek használatával valóban láthatóvá válik a világ számukra.

Nemcsak pénzbeni adományokat, hanem számítógépek, perifériáik, és alapvető fontosságú kezelőszoftverek felajánlását is nagyon szívesen fogadjuk és előre is köszönjük! Támogatóink adatai felkerülnek ide, és részükre adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki.

Szuhaj Mihály
a kuratórium elnöke

Alapítványunk országos működési területű közhasznú szervezet, melynek

 • alapítója: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége
 • bírósági nyilvántartási száma: 7774
 • számlaszáma: OTP 11714006-20403625
 • adószáma: 18171776 - 2 - 42

Elérhetőségeink:

 • Postacím: 1580 Budapest, Pf. 35.
 • Iroda címe: 1145 Budapest, Bácskai utca 29/b. Hangostérkép Térkép
 • E-mail: info@infoalap.hu
 • Informatikai ügyfélszolgálat: (1) 273-3188, (70) 295-9288
 • Iroda telefonszáma: (1) 273-3180, (20)425-5224
 • Fax: (1) 273-3189
 • Informatikai ügyfélszolgálat személyesen: kedden és csütörtökön az alapítvány 1145 Budapest, Bácskai u. 29/B. szám alatti irodájában

 

 

Nyomtatás gomb Nyomtat