Aktuális híreink

Idén is részt vettünk a LESEK Konferencián

2017. 11. 16.

Az Infoalap hagyományai közé tartozik a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján való megjelenés. Idén is bejegyeztük a napját a fontos rendezvények közé, és munkatársaink lelkesen készültek az alkalomra, hogy megmutassák a látássérült érdeklődőknek, családtagjaiknak, segítőiknek azokat az informatikai újdonságokat, amelyekkel megkönnyítjük a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. Standunkon felvonultattuk szoftvereink és hardvereink legjavát. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a különböző élethelyzetű, foglalkozású, végzettségű, és eltérő látásmaradvánnyal rendelkező érdeklődőknek egyediek lehetnek az igényeik. Munkatársaink minden helyzetre készültek egy-egy praktikus megoldással, egy-egy, a hagyományoshoz képest alternatívát jelentő szoftverrel vagy segédeszközzel.

részletek


Az INFOALAP legújabb fejlesztéseivel jelent meg a LESEK konferencián

2017. 11. 16.

Alapítványunk ez év szeptemberében jelentette meg legújabb saját fejlesztésű programját, valamint DEX szoftverének legfrissebb változatát. Mindkét szoftver a látássérült emberek számára könnyíti meg az olvasást.

részletek


Lapról hangra cikkajánló 2017. november 13.

2017. 11. 13.

Varázsigék a lélek rejtett tartalmaihoz

Sokszor mondjuk, amikor félrehallunk vagy olvasunk valamit, hogy ez bizony freudi elszólás volt. Most megtudhatjuk, mi mindent árul el rólunk Freud és más pszichológusok, nyelvészek kutatásai szerint, ha mást hallunk ahelyett, amit valaki mondott, leírt. Ki gondolná, hogyha sokszor használja valaki az „én” személyes névmást a mondataiban, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem egy magabiztos, a hatalmának tudatában lévő emberről van szó, hanem valakiről, aki bizonytalan, depressziós. Érdemes többször is, alaposan elolvasni ezt az írást, és utána a megszokottnál is érzékenyebben figyelni mások nyelvhasználatára és a sajátunkra is.

részletek


Köszöntő

Üdvözöljük az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány honlapján!

A látássérült embereknek nap mint nap kell megküzdeniük olyan akadályokkal, amelyek látó embertársaik számára észrevétlenek, nem jelentenek problémát. Ahhoz, hogy munkát vállalhassanak, és hozzáférhessenek azokhoz az információkhoz, amelyek a látók számára rendelkezésre állnak, segítségre, speciális eszközökre van szükségük. Ebben szeretne segíteni nekik alapítványunk és ehhez kérünk támogatást.

Alapítványunk informatikai eszközök adományozásával és ezek vásárlásának támogatásával kívánja elősegíteni a vak, az aliglátó és a gyengénlátó emberek tanulását, munkához jutását, kultúrálódását, szabadidejük színvonalasabb eltöltését. Ezek használatával valóban láthatóvá válik a világ számukra.

Nemcsak pénzbeni adományokat, hanem számítógépek, perifériáik, és alapvető fontosságú kezelőszoftverek felajánlását is nagyon szívesen fogadjuk és előre is köszönjük! Támogatóink adatai felkerülnek ide, és részükre adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki.

Szuhaj Mihály
a kuratórium elnöke

Alapítványunk országos működési területű közhasznú szervezet, melynek

 • alapítója: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége
 • bírósági nyilvántartási száma: 7774
 • számlaszáma: OTP 11714006-20403625
 • adószáma: 18171776 - 2 - 42

Elérhetőségeink:

 • Postacím: 1580 Budapest, Pf. 35.
 • Iroda címe: 1145 Budapest, Bácskai utca 29/b. Hangostérkép Térkép
 • E-mail: info@infoalap.hu
 • Informatikai ügyfélszolgálat: (1) 273-3188, (70) 295-9288
 • Iroda telefonszáma: (1) 273-3180, (20)425-5224
 • Fax: (1) 273-3189
 • Informatikai ügyfélszolgálat személyesen: kedden és csütörtökön az alapítvány 1145 Budapest, Bácskai u. 29/B. szám alatti irodájában

 

 

Nyomtatás gomb Nyomtat