Hírek

Informatikai verseny a kreativitás és az empátia jegyében

Sok olyan vetélkedőről hallunk, olvasunk, ahol középiskolások és egyetemisták mutathatják meg, miben a legjobbak. Az ITS Hackathon versenye azonban nemcsak egy a sok bemutatkozási lehetőség közül, hanem a társadalmi felelősségvállalás, a kreativitás és a gyorsaság ötvözésével egyéni színt és jelleget kapott ez a megmérettetés.

Az április 20-án és 21.-én megrendezett versenyen, a Debreceni Egyetemen négy, egyetemistákból verbuválódott csapat adta tudása legjavát azért, hogy a 24 órás határidő alatt elkészítse az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány formájában és tartalmában megújuló honlapját. A feladat megvalósítása során természetesen alapvető szempont volt, hogy az oldal teljes mértékben megfeleljen látássérült honlaplátogatóink igényeinek, tehát legyen akadálymentes, könnyen áttekinthető, és eközben formailag vonzó külsővel nyújtson új információkat látó olvasóinknak is. A versenyt meghirdető IT Services, a T-Systems International cégcsoport leányvállalata többek között azért választotta a verseny kedvezményezettjének alapítványunkat, hogy a vetélkedőn résztvevő fiatalokat arra ösztönözze, ne csupán informatikai szaktudásukat, hanem egész lényüket, empátiájukat, kreativitásukat adják munkájukhoz, legyen szó bármilyen feladatról. Egy másik fontos ok, amely alapítványunk mellett szól, az pedig az, hogy az IT Services tisztában van azzal, mekkora jelentősége van az informatikának a vak és gyengénlátó emberek életében. Így tehát kézenfekvő volt, hogy olyan alapítványt választanak, amelynek fő célja, hogy az informatika eszközeivel megkönnyítse a látássérült emberek tanulását, munkába állását, szabadidejük hasznos eltöltését.

Mi kerekedik ki abból, amikor négy lendületes, kreatív, játékos csapat összeméri szaktudását egy jó cél érdekében? Erről hamarosan meggyőződhetnek honlapunk látogatói. Hálásan köszönjük az IT-Servicesnek a lehetőséget és a támogatást, a versenyzőknek a részvételt, a sok jó ötletet, a gyors és pontos munkát, egyúttal gratulálunk a győztesnek a „We should write here something" csapat tagjainak.

Sajtóközlemény Hackathon

2017-05-03,
Nyomtatás gomb Nyomtat