Hírek

Már Androidon is elérhető a ProfiVox

Örömmel adjuk hírül, hogy mostantól már Android operációs rendszeren is használható a ProfiVox beszédszintetizátor. Sokan megszokták, és megszerették ezt a hangot a számítógépükön. Azoknak a felhasználóknak, akik rendkívül gyors tempóban hallgatták és értették a JAWS képernyőolvasó program beszédhangjaként ismert ProfiVoxot, most ugyanebben az élményben lehet részük az androidos telefonjukon is.

Az Androidra tervezett ProfiVox beszédszintetizátor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke fejlesztőinek köszönhetően vált elérhetővé. A tervezésnél a jó érthetőség és a beszéd sebességének széles skálán történő változtathatósága volt a fő szempont. Aki szeretné ezt a beszédmotort használni, és telefonján is élvezni a JAWS jól ismert, érthető beszédhangját, itt tájékozódhat a vásárlás részleteiről.

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.bme.tmit.smartlab.profivox

 

FIGYELEM! A ProfiVox magyar TTS maga a szövegfelolvasó motor. Ahhoz, hogy az okostelefon beszéljen, további olyan programra van szükség, amely használja a szövegfelolvasót (pl. képernyőolvasó, SMS/Email felolvasó, clipboard felolvasó, stb.).

 

Mindenkinek sok örömet kívánunk az androidos ProfiVox használatához.

 

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány

2017-02-15,
Nyomtatás gomb Nyomtat