Hírek

Adomány az Infoalapnak

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) egy független, nemzetközi program, melynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 nemzet számára. A SAC támogatását végző NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség NATO Légiszállítást Kezelő Program egyik munkatársa, Hunorfi Péter informatikusként hallott, és rögtön érdeklődött is az „Informatika a látássérültekért”Alapítvány tevékenysége iránt. Mivel Péter fontosnak, és szakmailag különlegesnek érzi alapítványunk tevékenységét, munkatársaival együtt úgy gondolta, támogatni szeretne bennünket abban, hogy minél több vak és gyengénlátó ember számára tehessük elérhetővé a legkorszerűbb informatikai eszközöket.

Péter ez év első hónapjaibaAz adományokat Szuhaj Mihály, a kuratórium elnöke veszi át.n vette fel velünk a kapcsolatot, tavasszal pedig kollégáival egyetértésben már el is helyezett egy adománygyűjtő dobozt a pápai irodájukban. Az adománygyűjtés egész évben folyt. Itt fontos megjegyeznünk, hogy az adománygyűjtés nem pusztán az adománygyűjtő doboz kihelyezését jelenti, amely önmagában is szép gesztus, hanem ott van mögötte a figyelemfelhívó munka, a hiteles tájékoztatás az adományozók felé, és mindaz a személyes lelkesedés, elhivatottság, amellyel a SAC és Boeing dolgozói a vakügyi informatika mellé álltak. Érzékenységgel és szakértelemmel hívták fel a hozzájuk látogatók valamint barátaik, ismerőseik figyelmét arra, mi mindent jelent a látássérült emberek számára az informatika a tanulás, a munka, a kikapcsolódás során, és mit tehetnek a vak és gyengénlátó emberek önállóságáért azok, akik a pápai adományozás részeként támogatják őket.

A légibázis szakadatlan felvilágosító munkájának köszönhetően decemberre közel százezer forint adomány gyűlt össze, amelyet 2016. december 12.-én adtak át alapítványunk kuratóriumi elnökének, Szuhaj Mihálynak. Ezúton is köszönjük a pápaiaknak a vak és gyengénlátó emberek támogatásáért végzett munkáját, az adományt a látássérült embereket segítő intézmények számára folyamatban lévő szoftveradományozáshoz fogjuk felhasználni. Így nemcsak egy-egy érintetthez jut el a segítség, hanem többszáz vak vagy gyengénlátó embert segíthetnek majd az adományozásra kerülő szoftverek és frissítések. Péter ígérete szerint az együttműködés nem ért véget a mostani adományozással, 2017-ben is számíthatnak segítségükre a látássérült emberek.

2016-12-21,
Nyomtatás gomb Nyomtat