Hírek

Pályázati felhívás látássérültügyi egyesületek részére

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a mai napon pályázatot hirdet a MVGYOSZ megyei egyesületei és a kistérségi látássérültügyi egyesületek részére a legfrissebb JAWS és MAGic szoftverlicencek és szoftverfrissítések adományozására.

Tudjuk, hogy a vak és gyengénlátó emberek érdekeit képviselő és őket a hétköznapokban segítő egyesületek látássérült munkatársai számára alapvető fontosságú, hogy munkahelyi feladataikat a legkorszerűbb szoftverekkel akadálymentesített számítógépes munkakörnyezetekben tudják végezni. Továbbá elő kívánjuk segíteni, hogy a tagjaik számára számítógép-használati lehetőséget biztosító egyesületek hozzáférhessenek a jelenleg elérhető legkorszerűbb szoftverekhez, amelyen vak és gyengénlátó ügyfeleik számára lehetővé tehetik az ügyintézést, e-mailek írását és olvasását, és természetesen az információkeresést az interneten.

Jelen pályázati kiírásunkon az MVGYOSZ megyei egyesületei és a látássérültügyi kistérségi egyesületek vehetnek részt. Új szoftverlicencre azok a látássérültügyi kistérségi egyesületek valamint az MVGYOSZ azon megyei egyesületei nyújthatnak be pályázatot, melyek még nem rendelkeznek jogtiszta JAWS vagy MAGic programmal. Azok a szervezetek, melyek már rendelkeznek ilyen programmal, azok a használatukban lévő licencek frissítéseire pályázhatnak.

  

A pályázat a meghirdetés időpontjától november 7-ig tart. Eredményhirdetés november végén várható. A pályázaton való részvétel feltétele az online pályázati adatlap hiánytalan kitöltése, a pályázati díj befizetése és a kötelező mellékletek csatolása.

Arra biztatjuk az egyesületeket, vegyenek részt a pályázaton, hogy ezáltal is biztosíthassák látássérült munkatársaik és tagjaik számára a jelenleg elérhető legkorszerűbb képernyőolvasó és nagyító szoftverek használatát. Minden fontos információt megtalálnak a www.infoalap.hu/palyazatok hivatkozással elérhető weboldalunkon. Sok sikert kívánunk a pályázáshoz!

 

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány

2016-10-07,
Nyomtatás gomb Nyomtat