Hírek

Megújult a Lapról hangra portál

A Lapról hangra közösségi összefogás 2011-ben indult azzal a céllal, hogy kizárólag nyomtatásban megjelenő újságokat tegyen hozzáférhetővé vak és gyengénlátó emberek számára a modern technika és az emberi hang személyességének ötvözésével. A www.laprolhangra.hu oldalra feltöltött cikkek nemcsak hiánypótló információszerzési lehetőséget jelentenek a vak és gyengénlátó embereknek, hanem összekötő kapocsként is szerepelnek látó és látássérült újságolvasók között. Büszkék vagyunk arra, hogy a Lapról hangra nemcsak egy „hangosújság”, hanem egy színes, a taglétszámában folyton bővülő, egymásra figyelő, az olvasottakról kulturáltan beszélgetni tudó közösség is.

Minden közösség életében vannak nagy megújulások. Most mi is elérkeztünk egy változási folyamat végéhez, és természetesen egy új szakasz kezdetéhez is. Miben is áll ez a változás? Röviden azt mondhatjuk, hogy még szebbek, akadálymentesebbek és naprakészebbek leszünk, és minden eddiginél jobban igazodunk olvasóink és felolvasóink igényeihez.

A megújult Lapról hangra portál új funkciókkal bővült (pl. fórum) és könnyebben kezelhetővé vált az olvasói és a felolvasói felület is. A portál megújításakor figyelembe vettük azokat a javaslatokat, kéréseket, amelyek az elmúlt évek során érkeztek olvasóinktól és felolvasóinktól. Figyelmet fordítottunk az átláthatóságra, a vizuális megjelenésre és természetesen a korábbi bevált, megkedvelt funkciók megőrzésére is.

A portál megújítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft támogatásával valósult meg. Boldogan adjuk át a megújult portált olvasóinknak és felolvasóinknak. Sok örömöt kívánunk a használatához. Mindenkit arra buzdítunk, hogy látogasson el többször is a www.laprolhangra.hu  honlapra, „járja be minden zegét-zugát”, fedezze fel az új funkciókat! Azokat pedig, akik olvasóként vagy felolvasóként szeretnének hozzánk csatlakozni a portál megújulása hírének hallatára arra biztatjuk, hogy ne habozzanak! Mindig örülünk az új érdeklődőknek, akik cikkeikkel, hozzászólásaikkal, véleményükkel – és természetesen jelenlétükkel – még színesebbé teszik közösségi összefogásunkat.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

 

 

2016-08-03,
Nyomtatás gomb Nyomtat