Hírek

Angol, informatika, jó hangulat

Beszélgetés Danicska Ádámmal, a nemzetközi kommunikációs és informatikai tábor egyik magyar résztvevőjével

Beköszöntött az iskola nélküli hétköznapok, a nyaralás, és természetesen a táborozás ideje. Vannak, akik a nyarat a nagy semmittevés örömteli három hónapjaként élik meg, mások pedig próbálják ötvözni a kikapcsolódást a tanulással. Közéjük tartozik a tizenhét éves Danicska Ádám is, aki az idén Drezdában megrendezésre kerülő nemzetközi kommunikációs és informatikai tábor egyik magyar résztvevője lesz. A következőkben megismerhetik őt honlapunk olvasói, megtudhatják, miért jelent nagy lehetőséget számára a táborban történő részvétel.

Ádám a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma középiskolába jár. Informatika szakon tanul, így nem csoda, hogy a szabadidejét is szívesen tölti egy informatikai táborban. Szabadidejében nemcsak a számítógép előtt ül, hanem éli a tizenéves fiatalok mindennapjait, barátokkal találkozik, zenét hallgat. Egyik tanárától értesült a táborban történő részvétel megpályázási lehetőségéről. Így mesél arról, miért döntött úgy, hogy jelentkezik rá.

„Jelentkezésemnek két oka volt: az egyik, hogy fejlesszem a nyelvtudásom, a másik pedig az informatikai tudásom gyarapítása.”

Nem ez lesz számára az első alkalom, amikor a tanulás miatt jár külföldön. Biztos benne, hogy sok új, érdekes dologról fog hallani Drezdában. Azt is tudja már, hogy a választható foglalkozások közül melyek érdeklik a legjobban. Ezek az önéletrajzírást segítő műhely és a hálózatok jobb megismerését célzó foglalkozás.

Ádám izgalom nélkül, jóleső kíváncsisággal néz a németországi út elé. Angol filmek nézésével és szituációk hallgatásával csiszolja a nyelvtudását, hogy minél folyamatosabban és választékosabban tudjon beszélni. Most figyeljenek azok, akik a következő években készülnek jelentkezni az ICC-táborba. Itt jön egy jó tanács Ádámtól, ami mindenkinek hasznos lehet.

„A tanácsom a jövő ICC táborozóinak a következő: beszéljenek jól angolul, és gyakorolgassák a különböző szituációkat, amelyek megtörténhetnek.”

Köszönjük Ádámnak a tábor előtti beszélgetést. Természetesen a Drezdából történő hazaérkezés után megkérjük őt, hogy meséljen élményeiről honlapunk olvasóinak.

Ádám utazását és részvételét a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány biztosítja.

2016-06-29,
Nyomtatás gomb Nyomtat