Hírek

Megvannak a nyertesek - Az ICC tábor magyar résztvevői 2016-ban

Az ICC tábor jóval több, mint egy kellemes nyári kikapcsolódás. Ez a rendezvény, amelynek szinte minden évben van magyar résztvevője, nemcsak egy nyári tábor 16 és 20 év közötti látássérült fiataloknak, hanem lehetőség a barátkozásra, információcserére különböző nemzetek diákjai között; nagyszerű alkalom egymás megismerésére, megértésére, közös programokon történő részvételre, és végül, de nem utolsó sorban tanulásra, akadálymentes körülmények között. Akik részt vettek az ICC táborokban, mind életre szóló élménnyel tértek haza.

Alapítványunk támogatásával szinte minden évben kijuthat egy-két jelentkező a más-más országban rendezett, a látássérült fiatalok körében ICC rövidítéssel emlegetett nemzetközi kommunikációs és informatikai táborba. A tábori részvételi díjat és az utazási költséget az Infoalap állja. Amit a jelentkezőktől kérünk, az a megfelelő angol nyelvtudás, a nyitottság, a kíváncsiság és a vállalkozókedv, mindezekről egy komoly, kétnyelvű beszélgetés során kellett számot adniuk.

Az idén kiválasztott két fiatalemberben jócskán van a felsorolt adottságokból. A 17 éves Danicska Ádám Dunaújvárosban él, középiskolás. Őt elsősorban a különböző országokból jövő fiatalokkal történő találkozási lehetőség csábítja a táborba, Almádi Csaba leendő informatikusként pedig elsősorban a szakmai tárgyú programok, előadások iránt érdeklődik.

Gratulálunk mindkét fiatalembernek. Honlapunk olvasói hamarosan jobban is megismerhetik őket, megtudhatják, milyen várakozásokkal, izgalommal készülnek a drezdai táborba, ahova idén Kruppa Alexandra, egy korábbi ICC-résztvevő kíséri majd el őket.

 

2016-06-07,
Nyomtatás gomb Nyomtat