Hírek

Minden korábbinál több felhasználó élvezheti a legújabb magyar nyelvű JAWS for Windows képernyőolvasó program előnyeit

Örömmel számolunk be arról, hogy a JAWS 15.0 képernyőolvasó program magyar nyelvű verziójának megjelenésével mostantól mintegy félezer magyar felhasználó élvezheti a világszerte népszerű szoftver előnyeit.

2013-ban látássérült magánszemélyek számára bonyolított le alapítványunk nagyszabású adományozási pályázatot, melynek keretében összesen 324 JAWS licencet és licencfrissítést adományoztunk. Bár akkor még csak a JAWS 14.0 programot tudtuk biztosítani nyerteseinknek, ezek az adományok már a 15-ös hitelesítést tartalmazták. Mindezen nyerteseink tehát mostantól, korábbi adományuk kiterjesztéseként a program 15.0 verzióját is letölthetik és használatba vehetik.

Korábbi adományaink kiterjesztése azokra az intézményekre is érvényes, amelyek 2014-ben részesültek az alapítvány támogatásában. Így a látássérültek érdekképviseleti szervezeteinek, a speciális iskoláknak és a rehabilitációs központoknak 2014-ben juttatott 132 darab licenc is ingyenesen frissül most a 15.0 verzióra. Mindez azt jelenti, hogy az ezekben az intézményekben működő informatikaoktatás, informatikai szolgáltatás mostantól már a legmodernebb szoftverekkel valósulhat meg.

Bízunk benne, hogy az elmúlt két év pályázati nyertesei közül minél több egyesület, intézmény és magánszemély él a díjmentes frissítés lehetőségével, és tapasztalja meg a mindennapokban a JAWS legújabb, honosított verziójának előnyeit. Büszkék vagyunk arra, hogy mintegy félezer felhasználó számára tettük ismét a technika legújabb vívmányával láthatóvá a világot.

 

2015-07-03,
Nyomtatás gomb Nyomtat