Hírek

A Szentendrei Református Gimnáziumban járt a Lapról hangra csapata

Az új tanév jó alkalom arra, hogy meghívjuk közösségünkbe azokat, akik szívesen megosztják a számukra érdekes újságcikkeket egy-egy felolvasás során vak és gyengénlátó emberekkel. A gimnazista korosztály mindig nyitott az új lehetőségekre, feladatokra, így tehát nem csoda, hogy nagy várakozással és lelkesedéssel indultunk a Szentendrei Református Gimnáziumba. Csapatunk kiegészült a VGYKE Szentendrén tevékenykedő közösségi lámpásával, Moldován Eszterrel, akinek munkáját szintén segítik a gimnázium önkéntesei.

Megérkezésünkkor az első óra utáni szünet kellemes nyüzsgésébe csöppentünk. A második óra a kilencedik és tizedik osztályosok számára nem egy hagyományos tanóra volt, hanem egy olyan negyvenöt perc, ahol megismerkedhettek azoknak a civil szervezeteknek a képviselőivel, amelyeknél eltölthetik iskolai közösségi szolgálatukat. Az iskola kápolnájában gyülekeztek a szokatlan tanórára meghívott diákok. Tanárnőjük röviden ismertette az önkéntességgel járó általános kötelezettségeket és lehetőségeket, majd átadta a szót a civil szervezetek munkatársainak.

Öt civil szervezet mutatkozhatott be, amelyek mind-mind nagy szeretettel és szinte korlátlan számban tudnak fogadni önkénteseket. A diákok az összes előadást érdeklődéssel hallgatták, sokan jegyzetelték a fontos információkat. Az Infoalap mellett jelen voltak idősekkel, fogyatékossággal élőkkel, kultúrával, állatvédelemmel foglalkozó alapítványok is.

 Gyorsan eltelt a rendhagyó tanóra. A kifelé áramló gyerekek mondataiból úgy tűnt, hogy nem lesz egyszerű választaniuk a sok vonzó ajánlatból. Bármelyik szervezethez is csatlakoznak, biztos, hogy sokat tanulnak ők és a szervezetek munkatársai is. Minden diáknak örömteli és hasznos munkát kívánunk, a gimnáziumnak és Kuzma Márta tanárnőnek pedig köszönjük a bemutatkozási lehetőséget. Kíváncsian várjuk leendő szentendrei önkénteseinket a Lapról hangra közösségébe. Az érdeklődő önkéntesek kérdéseit a laprolhangra@infoalap.hu címre várjuk, minden kérdésre nagyon szívesen válaszolunk.

 a Lapról hangra csapata

2014-09-26,
Nyomtatás gomb Nyomtat