Hírek

Hamarosan önállóan, segítség nélkül futhatnak a vak emberek

Nemzetközi fejlesztés indult a vak emberek önálló sportolása érdekében

Gondolt már arra, milyen jó lenne vak- vagy gyengénlátó emberként egyedül, segítség nélkül futni a friss levegőn? Vagy inkább egy futócentrumban venné fel a tavaszi lendületet? Nehézségekbe ütközik a rendszeres futás vagy sportolás megszervezése? Megfordult már a fejében, hogy sokkal többször futna, ha rendelkezésére állna egy eszköz, amellyel megteheti ezt a saját és mások biztonságának veszélyeztetése nélkül?

Hamarosan valóra válhatnak ezek a vágyai, ugyanis az Informatika a látássérültekért Alapítvány egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként azon dolgozik, hogy Ön kísérő segítsége nélkül futhasson, amikor csak kedve van hozzá. Több ország kutatói adják a szaktudásukat egy olyan technológia kifejlesztéséhez, amely a vak és gyengénlátó embereket egy, a testükre erősített öv rezgéseivel segíti a biztonságos futásban. A készülék része egy navigációs rendszer, amely a futópályán lévő összes sportoló helyéről jelenidejű, pontos jelzéseket ad.

A tervezéskor elsődleges szempont az Ön és a többi futó biztonsága. Ahhoz, hogy az öv és a hozzátartozó alkalmazás valóban olyan legyen, amelyet a vak és gyengénlátó emberek szívesen és egyszerűen használnak, nélkülözhetetlen az Ön véleménye. Kérjük, az alábbi linken található kérdőív kitöltésével segítsen bennünket abban, hogy olyan futórendszert tervezzünk, amilyet Ön szeretne. Köszönjük!

A kérdőív megnyitása

A későbbiekben honlapunkon beszámolunk a fejlesztés további szakaszairól, eredményeiről.

2014-02-11,
Nyomtatás gomb Nyomtat