Hírek

Okostelefon látássérültek számára

Elkészült az első, kifejezetten látássérültek számára kifejlesztett okostelefon, amely a Georgie nevet kapta. Az érintőképernyős telefont hangvezérléssel lehet irányítani. Használata révén számos alkalmazás elérhetővé válik a vak és gyengénlátó emberek számára. – tette közzé a BBC. Szerző: Steffi Ophalvens

A telefont Roger és Margaret Wilson-Hinds, vak házaspár tervezte és Margaret első vakvezető kutyájáról, Georgie-ről nevezték el. A telefon Android operációs rendszerrel működik, és a már forgalomban lévő Samsung készülékeken, a Samsung XCoveren és a Samsung Galaxy Ace 2-n használható, valamint 380 euróba kerül. Azok, akik már rendelkeznek androidos okostelefonnal, letölthetik rá a verziófrissítést, így az alkalmazásokkal együtt körülbelül 190 euróba kerül a csomag.

"Akadálymentessé akarjuk tenni a digitális világot a gyengénlátó emberek számára, de a vak emberek önállóságát is növelheti ez a megoldás." - nyilatkozta Roger Wilson-Hinds. Ezek az alkalmazások például egy hely megtalálásában vagy a buszmenetrend böngészésében is segítenek.

Videó a készülékről:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9yrCQbu-Qcg

2012-08-01, BBC
Nyomtatás gomb Nyomtat