Hírek

Beszélgetés Mátrai Balázzsal

Balázs anglisztika szakon tanul az egri Eszterházy Károly Főiskolán. A tanulásban sokat segít neki a JAWS, jegyzetel, tananyagokat olvas a használatával. Úgy gondolja, a főiskola elvégzése után a munkakeresésben is nagy hasznát veszi majd a szoftvernek. Szabadidejét is szívesen tölti gépközelben.

A program korábbi verzióit is jól ismeri. Így foglalja össze tapasztalatait a régebbi változatokról, és várakozásait a JAWS 14-gyel szemben:

„Korábban használtam a 6.20-ast, a 9-est és legutóbb a 11-est. Sok nehézségem nem volt velük, de ugyanakkor jó látni, hogy milyen jó irányban fejlődnek az újabb és újabb változatok. Remélem, ez így is marad majd. Ami esetleg nehézség, bár már megszoktam, a táblázatok kezelése. Az új szoftvertől azt várom, hogy a kiejtése valamivel szebb lesz. Ezt nem kimondottan a magyarra értem (bár az is jó, ha azon változtatnak egy kicsit), de nekem szükségem van arra, hogy más nyelven is elfogadhatóan beszéljen, az én esetemben az angol és a francia szükséges. Emellett könnyen lehessen nyelvet váltani.”

Az Infoalap adományozási pályázatáról ismerősöktől értesült. A program feltelepítéséhez a családtól kapott segítséget, utána pedig már könnyen boldogult.

A beszélgetés végén így ajánlja a látogatók figyelmébe alapítványunk honlapját:

„Mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik az informatikai eszközök iránt, illetve szeretné könnyebbé tenni az életét. Akik jól látnak, azok is nyugodtan megnézhetik a honlapot, így legalább értesülnek róla, hogy milyen különleges eszközök segítik a látássérültek mindennapjait az informatika világában, illetve nem utolsó sorban adományozni is tudnak az alapítvány részére.”

Köszönjük az ajánlást, sok örömöt kívánunk az új JAWS-hoz.

 

2014-02-25,
Nyomtatás gomb Nyomtat