Hírek

Mostantól magyarul is elérhető a JAWS for Windows képernyőolvasó szoftver 14.0 változata

Örömmel értesítjük a JAWS for Windows képernyőolvasó program felhasználóit és az érdeklődőket, hogy megjelent a szoftver 14.0 verziójának honosított változata.

A JAWS legújabb verziója is lépést tart az informatika folyamatos fejlődésével, a 14.0 verzió támogatja a Windows 8 operációs rendszert, további újdonsága pedig a Nuance Vocalizer beszédhangok használata. A JAWS 14-ben a felhasználó a magyar nyelvű hangok esetében a Profivox beszédszintetizátor hangja mellett a Vocalizer Compact Eszter hangot is választhatja. Ezen felül számos, más nyelvhez tartozó hangkarakter is letölthető a Freedom Scientific weboldaláról.

A korábbi verziókhoz képest jelentős újdonság az optikai karakterfelismerés, amelynek segítségével képfájlok szövege és nem akadálymentes fájlok is olvashatóvá válnak. Az optikai karakterfelismerés jelentős könnyebbség lesz például a diákok és a nehezen olvasható dokumentumokkal dolgozó szakemberek (jogászok, tanárok, stb.) számára.

A JAWS 14 a Braille-kijelzőt használók számára is tartogat kellemes meglepetéseket: a magyar Braille-írásrendszer legújabb szabványoknak megfelelő támogatását és a Braille-gépírás lehetőségét megfelelő Braille-kijelző esetén.

A JAWS legújabb honosított verziója számos egyéb újdonsággal, kényelmi szolgáltatással járul hozzá a számítógép-használat egyszerűvé és örömtelivé tételéhez. A program bemutató-változatai letölthetőek az alapítvány honlapjáról az alábbi linkekről:

JAWS 14.0 32 bites változat

JAWS 14.0 64 bites változat

A termékről részletes ismertető itt olvasható.

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány 

 

2013-06-26,
Nyomtatás gomb Nyomtat